Olin syyskuun alussa viikon Espanjan Kataloniassa ja siellä tuli tietysti syötyä kaikenlaista hyvää. Nappailin aina välillä kuvia kun muistin...

 

Musta paella jota ostettiin torilta. Oli tosi hyvää mutta ei aivan yhtä hyvää kuin tämä.

 

Tässä juon Cacaolat kaakaojuomaa ja pidän sylissä ColaCao kaakaojuomajauhetta, jota poikaystäväni sekoittaa joka aamu maitoonsa ja kaataa sekaan muroja :P

 

Jos olet joskus katsonut Serranon perhettä, niin näitä CHURROJA heillä syödään aamiaiseksi. Niitä dipataan usein paksuun suklaajuomaan. Näitä on kuulemma melko helppo tehdä itse, mutta nämä olivat ihan pakastealtaasta.

 

Kävimme Espanjalaisessa versiossa Kotipizzasta, paikan nimi oli Telepizza. Poikaystäväni vakuutteli, että pizza on siellä oikein hyvää. Kyllä hän siitä tykkäsikin, mutta vannon etten itse ole IKINÄ maistanut näin kamalaa ja mautonta pizzaa. Tulin jopa hieman pahoinvoivaksi. Kyllä Kotipizza voittaa sata-nolla.

 

Tässä Bollicao-niminen herkku joka muistuttaa suklaatäytteistä donitsia. Yleensä pinta ei ole kuorrutettu suklaalla, mutta tämä taisi olla uutuus. Oli kieltämättä aika hyvää, mutta erittäin makeaa.

 

Yhtenä päivänä söimme espanjalaisessa pikaruokalassa nimeltään Pans & Company. Ei se aivan kamala paikka ollut, vaikka en voi sietää pikaruokaloita. Jaettiin patonki jonka välissä oli espanjalaista munakasta. Siitä munakkaasta ei tosin voi edes puhua samana päivänä kuin meidän kotitekoisesta.

 

Oli kyllä tarkoitus ottaa vain yhtä makua, mutta oli niin vaikea valita, että otettiin kumpikin kahta jäätelömakua. Vasemmalta oikealle: Crema Catalana, Dulce de Leche, suklaa ja Oreo -jäätelöt.

 

Voisi sanoa, että tämän tuotteen etsiminen dominoi koko lomamme. Kyseessä oli turron, johon olen aivan heikkona. Se muistuttaa melkoisesti halvaa, mutta on sitäkin parempaa (ja varmaan epäterveellisempää). Se on kuitenkin tuote jota Espanjassa syödään vain joulunaikaan, joten kaikki olivat melko huvittuneita kun kyselin sitä syyskuussa, mikä on mielestäni käsittämätöntä, koska koko vuoden ympäri kaupoista saa kuitenkin esim. turronjäätelöä ja turronvanukkaita. Jos siitä kerran tykätään niin paljon niin eiköhän kannattaisi myydä sitä koko vuoden?! Vihdoin löysin tämän lentokentältä kun olimme lähdössä pois...