Bongasin reseptin tänään uusimmasta Kodin Kuvalehdestä (17/2009). Kuva näytti tosi hyvältä, joten valmistin lasagnea jo samana päivänä. En ole koskaan ennen käyttänyt munakoisoa ja minulla on siitä huonoja kokemuksia, koska sehän on melko sitkeää ja mautonta jos sen jättää liian paksuksi ja/tai raa'aksi. Valmistuksen aikana pelkäsin itsekin, että munakoiso jäisi kovaksi, mutta onneksi se pehmeni uunissa tosi meheväksi. Tässä kuvia ja ohje (sulkeissa tekemäni muutokset).

Munakoiso-Mozzarellalasagne 4-6 hengelle (me syötiin se kokonaan neljään pekkaan)

Tomaattikastike

2 valkosipulinkynttä

1 iso sipuli

3 rkl oliiviöljyä

2 tlk (a 400 g) kokonaisia, kuorittuja tomaatteja

suolaa

mustapippuria

1 tl sokeria

Täyte

2 keskikokoista munakoisoa

3 rkl oliiviöljyä (käytin varmaankin lähemmäs desin, koska munakoisot tarttuivat pannuun)

4-5 pkt (a 125 g) mozzarellaa (käytin korkeintaan 400 g)

suolaa

mustapippuria

1 dl hienonnettua lehtipersiljaa tai basilikanlehteä (käytin basilikaa ja myös tuoretta oreganoa)

200 g lasagnelevyjä

1-2 dl vasta raastettua pecorinojuustoa tai parmesaania

 

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä keskilämmöllä öljyssä kattilassa, kunnes ne pehmenevät.

Kaada pannulle tomaatit nesteineen. Painele tomaatteja haarukalla hieman pienemmiksi paloiksi.

Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Anna porista keskilämmöllä vähintään 15 minuuttia.

Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet siivilään kerroksittain. Ripottele jokaisen kerroksen väliin suolaa. Anna seistä noin 15 minuuttia. Huuhtele viipaleet vedellä ja kuivaa.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Paista munakoisot muutamassa erässä pannulla öljyssä muutama minuutti molemmilta puolilta. (Aluksi jaksoin paistaa pienissä erissä, mutta ne tarttuivat pohjaan ja tarvitsivat paljon öljyä, joten lopulta heitin kaikki loput pannuun ja paistoin niitä liikutellen). Nosta viipaleet talouspaperilla päällystetylle lautaselle.

Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla, pippurilla ja yrteillä.

Kokoa Lasagne. levitä uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta.

Lado päälle lasagnelevyjä, kastiketta, mozzarellaviipaleita ja munakoisoja.

Jatka kerrosten tekemistä. Laita päällimmäiseen kerrokseen tomaattikastiketta ja ripottele sen päälle juustoraastetta.

Paista uunin alatasolla lasagnepakkauksen ohjeen mukaan. Paistoaika on yleensä 20-40 minuuttia.

 

Tässä lasagnen kokoamista

Tässä puolestaan valmiiksi koottu lasagne

Ja vihdoin.... Lautasella oleva lasagne