Bruschetat ovat täydellinen, kevyt alkuruoka. Niiden tekoon tarvitset:

  • patonkia (tai muuta vaaleaa leipää)
  • muutaman tomaatin
  • sipulin
  • valkosipulia
  • sitruunan
  • chilin
  • oliiviöljyä
  • basilikaa
  • suolaa ja pippuria

Hienonna ensiksi tomaatit melko pieneksi. Laita ne kulhoon ja lisää sekaan pienennetty sipuli ja valkosipuli, hieman sitruunan mehua, chili (tai puolikas), suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja revittyä tuoretta basilikaa. Sekoita kunnolla ja laita lusikalla paahdettujen patonkiviipaleiden päälle. Kuvassa neljän hengen alkupalat.

(Kuvassa oleva leipä ei ollut aivan valkoista, joten leivän oma maku sekoittui mukaan, mikä ei ole kovin kiva juttu, koska tomaattiseos on niin hyvää itsekseen)