Valmistin kanan ja papujen kanssa kahta erilaista salaattia, koska halusin päästä eroon vanhahkoista perunoista ja vihanneksista. Toinen salaatti oli perunasalaatti ja toinen oli "coleslaw".

Perunasalaatti (viidelle)

550 g perunoita (mieluiten ei kovin jauhoisia)

suolaa, mustapippuria

3 rkl punaviinietikkaa

4 rkl oliiviöljyä

1 pieni punasipuli

1 suolakurkku

hieman persiljaa

 

Keitä perunat kypsiksi ja kuori kuumina. Paloittele ne ja kaada isoon kulhoon. Lisää suolaa ja punaviinietikka ja sekoita hyvin. Lisää vielä oliiviöljy, sipulit, suolakurkku, persiljaa sekä mustapippuria. Sekoita kunnolla ja tarjoile haaleana.

 

Coleslaw

Coleslawta syödään paljon Yhdysvalloissa ja Englannissa. Sitä voi valmistaa monella eri tavalla, mutta perusaines on aina kaali.

 

kaalia (puna tai tavallista)

porkkanaa

sipulia

majoneesia

 

Leikkaa haluamasi määrä vihanneksia/juureksia ohuiksi siivuiksi tai laita ne paloina tehosekoittimeen. Jos käytät tehosekoitinta pienennä vihanneksia vain vähän aikaa, etteivät ne mene liian pieneksi. Kaada kulhoon ja sekoita hieman majoneesia joukkoon (sen verran että salaatti pysyy hieman kasassa eikä varise pitkin pöytiä lautaselle otettaessa). Voit vaihtoehtoisesti myös laittaa majoneesin pöytään, jotta jokainen saa ottaa sitä haluamansa määrän.