Törmäsin tähän reseptiin jo melko kauan sitten, mutta ennen joulua löysin sen uudelleen ja tammikuun alussa päätin vihdoin valmistaa sitä. En ole maistanut Starbucksin sitruunakakkua, joten en voi verrata. Kakku oli kyllä hyvää, mutta jos teen sitä uudelleen en taida jättää sitruunapaloja kakun sisään. Puolitin alkuperäisen ohjeen, sillä en halunnut niin valtavaa kakkua. Puolitettunakin siitä riitti ainakin 10 palaa. Tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen.

 

Sitruunakakku

2 sitruunaa

3,5 dl vehnäjauhoja

1/4 tl soodaa

1/4 tl suolaa

110 g voita

3,5 dl erittäin hienoa sokeria (3 dl kyllä riittää)

3 munaa

1,2 dl hapankermaa


Kuorrutus:

1 sitruuna

2,4 dl tomusokeria


Uuni: 160 astetta

Kakkuvuoka: noin kahden litran rengasvuoka


En millään jaksa kirjoittaa ohjetta tähän, joten ohjeen voi katsoa alkuoperäisestä reseptistä.

 

P.S. Sirottelin kakun päälle ihan huvikseni unikon siemeniä.