Törmäsin tähän reseptiin jo melko kauan sitten, mutta ennen joulua löysin sen uudelleen ja tammikuun alussa päätin vihdoin valmistaa sitä. En ole maistanut Starbucksin sitruunakakkua, joten en voi verrata. Kakku oli kyllä hyvää, mutta jos teen sitä uudelleen en taida jättää sitruunapaloja kakun sisään. Puolitin alkuperäisen ohjeen, sillä en halunnut niin valtavaa kakkua. Puolitettunakin siitä riitti ainakin 10 palaa. Tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen.
Sitruunakakku
2 sitruunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl soodaa
1/4 tl suolaa
110 g voita
3,5 dl erittäin hienoa sokeria (3 dl kyllä riittää)
3 munaa
1,2 dl hapankermaa
Kuorrutus:
1 sitruuna
2,4 dl tomusokeria
Uuni: 160 astetta
Kakkuvuoka: noin kahden litran rengasvuoka
En millään jaksa kirjoittaa ohjetta tähän, joten ohjeen voi katsoa alkuoperäisestä reseptistä.
P.S. Sirottelin kakun päälle ihan huvikseni unikon siemeniä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.