Tein jouluksi banaanikakun, taatelikakun ja piparkakkujäädykkeen. Kaikki onnistuivat hyvin ja maistuivat erinomaisilta! Piparkakkujäädykkeestä ei ole kuvaa, mutta kakuista nappasin nopeasti kuvat ennen kuin kameran patteri loppui.

Banaanikakku


100 g margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
0.5 dl kermaa
2 banaania

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kerman kanssa muussatut banaanit. Paista 150 asteessa noin tunti.



Taatelikakku


250 g taateleita
2 dl vettä
200 g marg. tai voita
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl kevyt-kermaviiliä
1 1/2 tl leivinjauh.
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisok.
3 1/2 dl vehnäjauoja


Voitele ja korppujauhota 1.8 litran rengasvuoka. Pilko taatelit kattilaan ja keitä veden ja rasvan kanssa tasaiseksi soseeksi. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi ja lisää vaahto vatkaten jäähtyneeseen taatelirasvaseokseen. Lisää kermaviili. Sekoita leivinjauhe, sooda ja vanilliinisokeri ja jauhot keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Kumoa kakku hieman jähtyneenä. Säilytä kakku viileässä.



Piparkakkujäädyke

25 g    voita
150 g    siirappia
2 tl    kanelia
¾ tl    jauh. inkivääriä
¾ tl    jauh. neilikkaa
4    keltuaista
3 dl    kuohukermaa
3 rkl    konjakkia


Mittaa siirappi, voi ja mausteet kattilaan. Keitä 5 minuuttia. Valuta keltuaiset kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja kaada kuuma mausteseos joukkoon, koko    ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa seos kuohkeaksi ja kylmäksi. Vaahdota kerma. Lisää konjakki konjakki ja mausteseos ja sekoita. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan (muodolla ei väliä) ja nosta vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.