En jostain syystä ole koskaan ennen tehnyt täytettyjä kesäkurpitsoja, vaikka tykkään niistä. Nyt kuitenkin sain niitä tehtyä ja kyllä maistui! Ensi kerralla ripottelen kesäkurpitsojen päälle hieman suolaa, sillä ne olivat hiukan mauttomia ja joku kerta koitan täyttää ne mausteisella jauhelihakastikkeella. Kannattaa varata jokaiselle ruokailijalle ainakin yksi kokonainen kesäkurpitsa, ellei sitten ole muutakin tarjolla.

Ennen uunia

Valmiit kesäkurpitsat

 

Täytetyt kesäkurpitsat (kahdelle)

2 kesäkurpitsaa

1 iso sipuli

1 valkosipulinkynsi

muutama herkkusieni

1 punainen paprika

n. 10 kalamata-oliivia

2 dl punaisia linssejä

loraus hyvää tomaattikastiketta (voit myös kokeilla laittaa tuoreita tomaattipaloja) 

mieleistä juustoa (esim. emmental)

 

Poista kesäkurpitsoista päädyt, halkaise ne pituussuunnassa ja koverra lusikalla sisukset pois jättäen noin 0,5 cm paksuiset seinämät. Ripottele kesäkurpitsojen päälle hieman suolaa ja laita ne uuniin noin 150 asteeseen 20 minuutiksi. Ota ne sitten ulos ja peitä foliolla kunnes olet valmis täyttämään ne.

Tee samalla täyte: Keitä linssejä noin 10 minuuttia (tai pussin ohjeiden mukaan). Pilko kesäkurpitojen sisukset, sipuli, herkkusienet ja paprika pieneksi. Paista öljyssä pannulla valkosipulin kanssa kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita sekaan pilkotut oliivit ja linssit ja lopuksi tomaattikastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi täyte kesäkurpitsaveneisiin.

Raasta runsaasti juustoa ja ripottele kesäkurpitsojen päälle. Paista uunissa puolisen tuntia tai kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskettunut.