Pidän paljon kesäkurpitsasta pastakastikkeissa, joten tein siitä ja muista lempivihanneksistani näin vaatimattomasti sanoen älyttömän herkullisen kastikkeen pastan joukkoon.

 

Ensin kuullotin pannulla kaksi pienehköä silputtua sipulia ja kaksi mietoa punaista chiliä (ilman siemeniä). Seuraavaksi lisäsin paloitellun kesäkurpitsan, muutaman viipaloidun herkkusienen ja murskatun valkosipulinkynnen. Hetken kuluttua lorautin sekaan hieman valkoviintä, jonka jälkeen lisäsin n. 300 ml Solis-merkkistä tomaattikastiketta sekä paloiteltuja kalamata-oliiveja ja annoin hautua parisenkymmentä minuuttia. Syötiin kastiketta tällä kertaa kolmen värin fusillien kanssa, joten väriä ei ainakaan puuttunut. Chileistä tuli yllättävän paljon mausteisuutta, mikä kuitenkin sopi hyvin.