Sain joulukuussa syntymäpäivälahjaksi parikin ihanaa leivontakirjaa, joita yhdestä olen jo kokeillut aivan ihanaa limettipiirakkaa. Ensi viikolla on varmaankin vuorossa lämmin suklaa-juustokakku...

Tällä kertaa päätin kuitenkin "ottaa riskin" ja tehdä profiterolesseja. Riski siinä mielessä, että aioin tarjota niitä vieraille eivätkä taikinaiset jutut minulla aina oikein onnistu. Tällä kertaa riski kuitenkin kannatti!

Profiteroles neljälle

Taikina:

3/4 dl voita

1,5 dl vettä

85 g vehnäjauhoja

2 munaa

 

Suklaakastike (oli ihan hyvää, mutta ehkä olisi vielä parempi vain sulattaa suklaa ja lisätä hieman maitoa): 

100 g tummaa suklaata

2 rkl vettä

4 rkl tomusokeria

2 rkl voita

 

Täyte:

3 dl kuohukermaa

2 rkl tomusokeria

(1 banaani, jos haluaa)

 

Taikinaa varten laita vesi ja voi kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi. Ota pois liedeltä ja lisää jauhot kerralaan. Anna jäähtyä ainakin 15 minuuttia ja lisää sitten munat yksi kerrallaan. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina pursotinpussiin jossa on 1 cm pyöreä terä. Pursota uunipellille leivinpaperille noin 18 palloa jättäen jonkin verran tilaa pallojen väliin. Paista palloja 220 asteessa 15-20 minuuttia. Ota pallot ulos uunista ja tee jokaisen pohjaan pieni kolo, jotta kuuma ilma pääsee ulos. Aseta pallot ritilän päälle. (Minulla pallot olivat vähän littania, eivätkä pyöreitä).

Samalla kun pallot jäähtyvä laita kaikki suklaakastikkeen aineet kattilaan ja lämmitä sekoittaen kunnes suklaa sulaa. Vatkaa sitten kerma ja lisää tomusokeri ja muussattu banaani jos haluat.

Laita kermavaahto pursotinpussiin ja vaihda ohut terä. Pursota pallojen sisään niin paljon kermaa kuin mahtuu. Aseta ne sitten lautaselle ja kaada päälle kastiketta. Nauti!