Olen syönyt moussakaa vain pari kertaa elämässäni, mutta nyt tein sitä ja se oli niin hyvää että tulen varmasti tekemään sitä usein! Yhdistelin internetistä löytämiäni reseptejä mieleni mukaan.

 

Moussaka (kuudelle)

2 munakoisoa

500 g jauhelihaa

2 valkosipulinkynttä

1 tlk tomaattimurskaa

1 iso sipuli

(herkkusieniä, jos haluat)

suolaa, pippuria, muskottia

1 dl juustoraastetta (esim. emmental)

(mozzarellaa)

 

Juusotkastike:

50 g voita

2-3 rkl vehnäjauhoja

4 dl maitoa

1 dl juusoraastetta

 

Leikkaa munakoisot noin 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi poikittain. Keitä paloja suolatussa vedessä 5 minuuttia. Kaada siivilään ja anna valua.

Valmista lihakastike. Paista jaiheliha ja lisää sipuli, valkosipuli ja herkkusienet jos laitat niitä. Kun sipuli on hieman pehmennyt lisää tomaattimurska, mausta ja anna hautua 15 minuuttia.

Sulata juustokastiketta varten voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Parin minuutin kuluttua lisää maito vähän kerralaan hyvin sekoittaen. Parin minuutin kuluttua lisää juustoraaste ja laita levy pois päältä.

Kaada ison uunivuuan pohjalle hieman öljyä ja levitä se. Laita munakoisosiivuja pohjalle. Lusikoi päälle puolet lihakastikkeesta ja noin kolmasosa juustokastikkeesta. Voit myös lisätä mozzarellapaloja jos pidät niistä. Tee munakoisoista uusi kerros ja laita päälle loppu lihakastike ja sitten juustokastike. Ripottele viimeiseksi pinnalle vielä juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.