Tätä ruokaa ollaan tehty muutaman kerran, mutta se pääsee aina unohtumaan, vaikka onkin erittäin hyvää.

Tarvitset:

  • kanankoipia (esim 1/henkilö)
  • tuorejuustoa (ei ole pakollinen, itse käytin Boursin-merkkistä vuohenjuusto uutuutta)
  • päärynöitä (myös vaikka 1 per henkilö)
  • kuivaa siideriä (ei sitä tolkuttomasti tarvitse, mutta voi toki myös varata sitä ruokajuomaksi)

Ruskista ensin kanat pannulla nahkapuoli alaspäin. Nosta uunivuokaan nahka ylöspäin ja tunge tuorejuustoa nahan alle. Voit tässä vaiheessa paistaa hetken pannulla myös päärynänpalasia, mutta ne voi myös laittaa suoraan uunivuokaan. Kaada lopuksi siideriä päälle sen verran että päärynät mielellään jäävät pinnan alle, mutta kanat eivät peity kokonaan. Taisimme pitää tätä uunissa puolisen tuntia 200 asteessa. Voit tarjota lisäksi vaikka papuja.