Maistoin syyskuussa Espanjan-reissulla arroz con leche nimistä aamupalaa/jälkiruokaa, joka muistuttaa kovasti suomalaista riisipuuroa, mutta siinä on pari eri makuvivahdetta. Piti tietysti kokeilla ja oli oikein hyvää, tosin ensin liian makeaa, mutta sitten tein toisen satsin ilman sokeria ja sekoitin vanhaan satsiin.

 

Annos neljälle

9 dl maitoa

1,2 dl riisiä (lyhytjyväistä)

1/2 tl suolaa

kanelitanko

muutama suikale appelsiini kuorta

0,5 dl sokeria

 

Laita maito, riisi, kanelitanko, appelsiinin kuoret ja suola paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä kiehumispisteeseen ja vähennä sitten reilusti lämpöä. Anna hautua noin 45 minuuttia useasti sekoittaen, ettei riisi pala pohjaan. Lisää sitten sokeri ja keitä vielä 15 minuuttia. Voit jakaa seoksen erillisiin tarjoilukuppeihin heti tai vasta tarjoiltaessa. "Puuro" on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä. Voit lisätä kanelia ja sokeria maun mukaan.