Maistoin syyskuussa Espanjan-reissulla arroz con leche nimistä aamupalaa/jälkiruokaa, joka muistuttaa kovasti suomalaista riisipuuroa, mutta siinä on pari eri makuvivahdetta. Piti tietysti kokeilla ja oli oikein hyvää, tosin ensin liian makeaa, mutta sitten tein toisen satsin ilman sokeria ja sekoitin vanhaan satsiin.
Annos neljälle
9 dl maitoa
1,2 dl riisiä (lyhytjyväistä)
1/2 tl suolaa
kanelitanko
muutama suikale appelsiini kuorta
0,5 dl sokeria
Laita maito, riisi, kanelitanko, appelsiinin kuoret ja suola paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä kiehumispisteeseen ja vähennä sitten reilusti lämpöä. Anna hautua noin 45 minuuttia useasti sekoittaen, ettei riisi pala pohjaan. Lisää sitten sokeri ja keitä vielä 15 minuuttia. Voit jakaa seoksen erillisiin tarjoilukuppeihin heti tai vasta tarjoiltaessa. "Puuro" on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä. Voit lisätä kanelia ja sokeria maun mukaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.