Halusin kokeilla jotain uutta reseptiä ja päädyin tämän kirjan sivun 188 reseptiin. Kuva näytti herkulliselta ja ohje vaikutti ihan hyvältä. Totuuden nimissä en kuitenkaan voi erityisemmin ylistää reseptiä. Ensinnäkin ohjeessa oli virhe, sillä pohjaan tuli sen mukaan vain 1 tl kaakaojauhetta mikä ei tietenkään riittänyt tekemään siitä kovinkaan tummaa. Toiseksi pohjaan (ja myös kuorrutukseen) tuli aivan törkeä määrä voita ja sokeria. En todellakaan laittanut kuorrutukseen 175 g tomusokeria!!

Tässä ohje, mutta siihen kannattaa tehdä omia muutoksia...

Pohja

225 g pehmeää voita ja ylimääräistä voiteluun

225 g jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl kaakaojauhetta ja ylimääräistä hunnutukseen

225 g kullankeltaista sirotesokeria

4 vatkattua kananmunaa

2 rkl valmista vahvaa pikakahvia

 

Kuorrutus

115 g paloiteltua valkosuklaata

55 g pehmeää voita

3 rkl maitoa

175 g tomusokeria

 

Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon ja lisää voi, sokeri, munat ja kahvi. Sekoita hyvin käsin tai sähkövatkaimella, kunnes taikina on tasaista. Voitele matala vuoka (28 x 18 cm) ja peitä pohja leivinpaperilla. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 180 asteeseen esilämmitetyssä uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes paistos on kohonnut ja kiinteä. Kumoa kakku ritilälle ja irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä täysin.

Kuorrute: Pane suklaa, voi ja maito kulhoon kiehuvan vesikattilan ylle, hämmennä kunnes suklaa on sulanut. Nosta kulho vesihauteesta ja siivilöi tomusokeri sekaan. Vatkaa kuorrute tasaiseksi ja levitä paistoksen päälle. Hunnuta siivilöidyllä kaakaojauheella ja leikkaa neliöiksi.