Tammikuussa tein taas hyväksi havaittua kanakeittoa. Keitosta tuli kuitenkin hieman tulista, joten seuraavana päivänä syötiin sitä riisin kanssa thaimaalaisittain. Meni niinkin!

 

Tortilla de patatas eli espanjalainen munakas on jälleen yksi mahtava ruoka jonka valmistuksen olen oppinut espanjalaisen poikaystäväni myötä. Olen syönyt tätä Espanjassa monet kerrat, mutta se ei ole koskaan ollut niin hyvää kuin itse tehty. Söin tätä kerran myös Suomessa ja kyllä oli pahaa (siinä oli paljon valkosipulia, joka ei siihen mielestäni kuulu). Tortillan valmistus kestää yleensä noin kaksi tuntia, eli se on aika suuritöinen, mutta lopputulos on sen arvoinen!

Tarvitset:

noin 10 perunaa, parempi jos eivät ole jauhoisia

2 tai 3 sipulia

4 munaa

2 kesäkurpitsaa tai paprikaa (maun mukaan)

hieman maitoa

 

Kuori ja viipaloi perunat melko ohuiksi. Lämmitä suuri määrä öljyä kuumaksi pannussa (perunoiden ja pannun koosta riippuen ainakin puoli litraa). Oliiviöljy on paras, mutta esim rypsiöljy tulee halvemmaksi. Paista sitten perunat pannussa hieman ruskeiksi ja rapeiksi (tähän menee ainakin 30 min). Silppua samalla sipulit ja viipaloi kesäkurpitsa tai paprika ja paista ne myös pehmeiksi öljyssä perunoiden jälkeen. Kun perunat ovat kypsät kaada ne siivilään ja kerää öljy talteen, jotta voit paistaa sipulit ja kesäkurpitsan/paprikan siinä

Kun kaikki on paistettu sekoita kaikki keskenään ja lisää runsaasti suolaa. Riko kulhossa munien rakenne ja kaada sekaan noin 1 dl maitoa. Kaada munaseos sitten perunaseokseen ja sekoita kunnolla. Kaada seos paistinpannulle ja paista kummaltakin tai vain toiselta puolelta pari minuuttia. Käännön voi tehdä ison lautasen ja pannulappujen avulla.