Tämän reseptin oikea nimi oli oikeestaan thaimaalaiset pitsirullat, mutta sain huomata, että ne muistuttivat hyvin paljon kaurakeksejä joissa oli vain pistaaseja kaurahiutaleiden sijaan. Maistuivat oikein hyville ja loppuivat nopeasti! Uunissa nokareet levisivät niin paljon, että uunista tuli ulos yksi ainoa valtava laatta, mutta leikkasin sen sitten neliöiksi.

 

1235933682_Picture 2.png

45 g. vehnäjauhoa
65 g. sokeria
60 g. pistaasipähkinoitä (voi käyttää myös muita pähkinöitä)
75 g. voita tai margariinia
2 rkl vaaleaa siirappia
1 tl vanilja-aromia
(1/4 tl jos käytät suolattomia pähkinöitä)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa (jätä karkeaksi). Lisää jauhot ja suola. Laita sokeri, voi ja siirappi kattilaan. Sekoita jatkuvasti ja anna kiehahtaa miedolla lämmöllä. Lisää pähkinä-jauhoseos kattilaan, sekoita ja ota kattila pois liedeltä. Lisää vanilja-aromi (jos käytät nestemäistä, jos taas jauhetta lisää se jauhoseokseen)

Pyörittele vähän jäähtyneestä seoksesta pieniä, noin 2 cm, palloja ja aseta ne pellille riittävän kauaksi toisistaan. Paista noin 10 min tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Jos haluat rullan muotoisia pikkuleipiä, rullaa ne varovasti ennenkuin nee jäähtyvät.