Odotin innolla tilaisuutta tehdä jälkiruuaksi raparperivaahtoa, jonka ohjeen nappasin Nigellalta. Se näytti niin herkulliselta! Vihdoin sitten valmistin sitä. Katsoin kuitenkin sokerin määrään ihan väärin ja vaahto oli niin hapanta, ettei sitä ollut yhtään kiva syödä! Ärsyttävää! Onneksi tein vain puolikkaan annoksen.

Nigellan raparperivaahto (suunnilleen kuudelle)

1 kg raparperia

300 g (vanilja)sokeria

5 dl kuohukermaa

 

Lämmitä uuni 190 asteiseksi. Leikkaa raparperit paloiksi ja laita sokerin kanssa uunivuokaan. Peitä foliolla ja paista 45 minuutista tuntiin, kunnes raparperit ovat aivan pehmeitä.

Siivilöi raparperit ja muussaa ne siivilässä. Anna jäähtyä. Ota neste talteen. Kaada neste kattilaan ja anna kiehua kunnes määrä on puolittunut ja koostumus siirappinen. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mutta ei liian kovaksi. Kääntele raparperisose ja raparperisiirappi kermavaahtoon jättäen raitoja. Annoste laseihin tai kulhoihin.

 

(Voit myös käyttää vain puolet nesteestä siirapin tekoon ja sekoittaa loput kuohuviiniin).