Tein tossa pari viikkoa sitten canelloneja, mutta tällä kertaa pinaatin ja ricottajuuston kanssa. Oli kyllä ihan hyviä, mutta vähän tylsiä, koska sekä pinaatti että ricotta ovat niin miedon makuisia. Alkuperäisessä ohjeessa oli tosin parmesaania, mutta minä en sitä laittanut, joten se vaikutti.
Neljälle
12 kuivattua canelloniputkea (valitse mielellään merkki joita ei tarvitse keittää)
1 rkl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoraastetta
Täyte:
2 rkl voita
400 g pakastettua pinaattia sulatettuna ja valutettuna
1 prk ricottajuustoa (n. 125 g)
25 g parmesaanijuustoraastetta
55 g pilkottua kinkkua
2 rkl kuohukermaa
2 kevyesti vatkattua kananmunaa
suolaa, pippuria, muskottipähkinää
Kastike:
2 rkl voita
2 rkl venhäjauhoja
3 dl maitoa
2 laakerinlehteä
suolaa, pippuria, muskottipähkinää
Täyte: Sulata voi pannussa, lisää pinaatti ja paista noin 3 minuuttia. Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon ricotta, parmesaani ja kinkku. Mausta maun mukaan. Vatkaa sekaan kerma ja kananmunat.
Kastike: Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja keitä hämmentäen 1 minuutti. Lisää maito vähittellen kunnolla sekoittaen. Lisää laakerinlehdet ja hauduta sekoittaen 5 minuuttia. Mausta. Poista laakerinlehdet.
Täytä canelloniputket täytteellä ja asettele ne uunivuokaan. Kaada kastike ja ripottele parmesaani päälle. Paista 190 asteessa noin 40 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.