Tämä resepti on jälleen "ruokasuosikit suklaa" -kirjasta (sivu 224). Raksut vaikuttivat hyviltä ja helpoilta tehdä. Kaikki olisikin varmaan mennyt hyvin, ellen olisi ostanut isoja vaahtokarkkeja pienten sijasta. Paloiksi leikatut vaahtokarkit alkoivat nimittäin sulaa ja muodostivat suklaan kanssa jäykän massan. Lopputulos on suunnilleen yhtä kaukana reseptin kuvasta kuin korvapuusti omenapiirakasta, mutta ainakaan maussa ei ollut valittamista :)

Reseptikuva

Omat "raksuni"

Noin 18 kpl.

125 g maitosuklaata

50 g pieniä vaahtokaramelleja

25 g hienoksi pilkottuja saksanpähkinöitä

25 g pilkottuja kuivattuja aprikooseja (nämä kannattaa jättää pois jos niistä ei kovin tykkää)


Peitä uunipelti leivinpaperilla ja pane sivuun.

Murra suklaa pieniksi paloiksi ja sulata isossa kulhossa vesihauteessa koko ajan hämmentäen. Hämmennä vaahtokaramelleja, pähkinöitä ja aprikooseja varovasti suklaassa, kunnes kaikki palat peittyvät suklaaseen.

Notele seoksesta kukkurallisia teelusikallisia uunipellille. Nosta jääkaappiin ja anna kovettua täysin.