Täytettyjä paprikoita olen tehnyt niin monta kertaa, että nyt oli aika tehdä täytettyjä sipuleja. Olin melko tyytyväinen lopputulokseen, mutta ensi kerralla (joka on varmaankin melko pian) teen hieman erilailla. Ensinnäkin tyhjensin sipulien sisukset kun ne olivat vielä raakoja, joten se oli aika vaivalloista. Ensi kerralla poistan sisukset vasta viiden minuutin keittämisen jälkeen. Toiseksi laitoin jauhelihan sipuleiden sisään raakana ja niistä tuli turhan kovia "lihapullia" sipuleiden sisällä. Ensi kerralla siis paistan jauhelihan, jotta se pysyisi enemmän murumaisena.

Suurimmassa osassa resepteistä joita katsoin oli jokaiselle ruokailijalle varattu vain yksi sipuli. Jos varaa vain yhden on paras tehdä runsaasti muutakin ruokaa. Minä tein kaksi sipulia per henkilö ja se oli ihan hyvä määrä.


 

Täytetyt Sipulit (2:lle tai 4:lle)

4 isoa pyöreää sipulia

200 g jauhelihaa

2 valkosipulinkynttä

saksanpähkinöitä

muutama herkkusieni

n. 5 dl kasvislientä

loraus kermaa

oliiviöljyä

yrttejä

 

Kuori sipulit ja laikkaa pienet siivut päältä ja alta. Laita sipulit kiehuvaan veteen (voit lisätä veteen kasvisliemikuution) viideksi minuutiksi ja nosta sitten sipulit pois. Säästä keitinvesi!

Leikkaa sipuleiden päältä noin sentin paksuinen hattu ja koverra sitten sisus pois jättäen 2-3 kerrosta reunoille.

Paista osa sipulin sisuksista herkkusienten kanssa. Sekoita ne sitten saksanpähkinämurskan ja valkosipulimurskan kanssa. Lisää myös tuoreita ja/tai kuivattuja yrttejä. Lisää jauheliha, suolaa ja pippuria sekaan ja sekoita tasaiseksi mössöksi. Voit myös lisätä kananmunan jos haluat.

Täytä sipulit lihatäytteellä ja nosta uunivuokaan. Laita supuleiden "hatut" päälle. Kaada vuoan pohjalle parin sentin verran sipuleiden keittolientä. Lorauta päälle myös hieman oliiviöljyä.

Paista uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tee kastike keittämällä haluttu määrä paistolientä kasaan kermatilkan kanssa.

 

Tein ylijääneestä täytteestä muutaman lihapullan