Tein jouluaatoksi monessa blogissa näkemäni glögikakun. Yhdistelin kahta eri reseptiä, sillä en halunnut laittaa raakaa kananmunaa tuorejuustokerrokseen. Pohja ja kiille ovat tämän reseptin mukaan ja välikerros on tämän mukaan. Kakku oli todella maukas ja jouluinen, mutta ehkä ensikerralla käytän vähemmän liivatetta.

 

 

Pohja:

 

  • 200 g pipareita
  • 75 g voita

 

Täyte:

 

  • 200g vaniljatuorejuustoa
    1 prk flora vispiä
    n. 1tl kanelia
    n. 1 tl kardemummaa tai maun mukaan
    ½ dl sokeria
    5 liivatelehteä

 

Päälle:

 

  • 2 dl glögiä
  • 3 liivatelehteä

 

Murskaa piparit ja sulata voi. Laita irtopohjaisen (halkaisija 22–24 cm) vuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita murskatut piparit ja sulatettu voi keskenään ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä kunnolla.

 

 

Täyte: Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä mausteet. Sulata liivatteet tilkassa kiehuvaa vettä (tai glögiä) ja anna seoksen jäähtyä hetki. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada seos piparipohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

 

 

Valmista glögikiille muutama tunti ennen tarjoilua. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen neste. Sekoita liivatteet kuumaan glögiin ja kaada neste tasaisesti kakun päälle. Siirrä kakku taas jääkaappiin.

 

 

 

Tapaninpäiväksi puolestaan ostimme Fazerin Passionhedelmä-juustokakun. Kakku oli erittäin pehmeä, raikas ja hyvä. Koristeen olevat siemenet olivat kuitenkin tosi kovia, joten minä ainakin otin ne pois.