Tämän sitruunakakun resepti on Kodin herkkuleivonnaiset -kirjasta ja olen tehnyt sen muutaman kerran. Itse lisään taikinaan hieman sitruunamehua ja vastaavasti vähennän sitä kuorrutuksesta. Oikein hyvä ja mehukas kakku! (Kuorrutus ei tällä kertaa oikein toiminut)

2024493.jpg

Sitruunakakku

150 g voita
3 munaa
2 dl sokeria
½ tl suolaa
½ sitruunan kuori
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
yhden sitruunan mehu
2 dl tomusokeria

Voitele 2 litran rengasvuoka. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa vaahdoksi munat, sokeri, sitruunan kuori ja suola. Lisää voi ja viimeisenä jauhot+leivinjauhe. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 min.

Kun kakku on jäähtynyt valmista kuorrutus ja kaada kakun päälle.