Tämän sitruunakakun resepti on Kodin herkkuleivonnaiset -kirjasta ja olen tehnyt sen muutaman kerran. Itse lisään taikinaan hieman sitruunamehua ja vastaavasti vähennän sitä kuorrutuksesta. Oikein hyvä ja mehukas kakku! (Kuorrutus ei tällä kertaa oikein toiminut)
Sitruunakakku
150 g voita
3 munaa
2 dl sokeria
½ tl suolaa
½ sitruunan kuori
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
yhden sitruunan mehu
2 dl tomusokeria
Voitele 2 litran rengasvuoka. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa vaahdoksi munat, sokeri, sitruunan kuori ja suola. Lisää voi ja viimeisenä jauhot+leivinjauhe. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 min.
Kun kakku on jäähtynyt valmista kuorrutus ja kaada kakun päälle.
150 g voita
3 munaa
2 dl sokeria
½ tl suolaa
½ sitruunan kuori
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
yhden sitruunan mehu
2 dl tomusokeria
Voitele 2 litran rengasvuoka. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa vaahdoksi munat, sokeri, sitruunan kuori ja suola. Lisää voi ja viimeisenä jauhot+leivinjauhe. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 min.
Kun kakku on jäähtynyt valmista kuorrutus ja kaada kakun päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.