Oli taas aika kokeilla kotitekoisen pitsan valmistusta. Pohjan resepti oli yhdestä keittokirjasta ja siitä tuli kivan ohut ja hyvä, vaikka unohdin siitä oliiviöljyn! Pitsan päälle tuli tomaattikastiketta, paistettua sipuli-herkkusieni seosta ja mozzarellaa. Oli kyllä yksi parhaista pitsoista ikinä!

Pohja

180 g venhäjauhoja

1/2 tl suolaa

1 tl kuivahiivaa

1 rkl oliiviöljyä


Sekoita kulhossa jauhot, suola ja hiiva. Tee keskelle kolo ja kaada siihen 1,5 dl lämmintä vettä. Sekoita hyvin noin kolme minuuttia. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä viisi minuuttia. Laita takaisin kulhoon, peitä ja anna nousta noin 45 minuuttia. Ota taikina taas alustalle ja vaivaa kaksi minuuttia. Kauli taikina sitten sopivan ohueksi ja siirrä se leivinpaperin päälle uunipellille. Paista taikinaa 220 asteessa noin kolme minuuttia yksikseen oliiviöljyllä siveltynä. Lisää sitten haluamasi lisukkeet ja paista vielä ainakin kymmenen minuuttia.