Tällä viikolla jääkaapissa oli muutama raparperinvarsi, joten tein raparperipiirakan ja raparperihyveen. Ensimmäiseksi mainitusta ei valitettavasti ole kuvaa, sillä se hävisi niin nopeasti!


Raparperihyve:

1/2 kg raparperia
1/2 dl sokeria
ripaus kanelia

Muruseos:
1/2 dl pähkinärouhetta (esim. pekaanipähkinä)
2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
80 g sulatettua voita


Pese, kuori ja pilko raparperit. Laita vuokaan ja ripottele päälle sokeri ja kanelia. Laita uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi.

Tee samalla muruseos sekoittamalla aineet keskenään. Levitä raparperipalojen päälle ja paista vielä 20 minuuttia.

Parasta syötynä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


Raparperipiirakka:

Pohja:
120 g voita
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Rahkatäyte:
½ l raparperipaloja
2 dl rahkaa
2 kananmunaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita pohjan aineet keskenään ja levitä taikina piirakkavuokaan. Paista 180 asteessa noin 5 minuuttia.

Levitä raparperipalat pohjan päälle. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada raparperin päälle. Paista vielä 25 minuuttia.