Tein pitkästä aikaa hyväksi havaitsemaani vadelma-rahkapiirakkaa.Valmistus ei sujunut aivan mutkatta, pohja oli niin tarttuvaa, että en saanut muotoiltua reunoja piirakkavuoan reunoille. Toiseksi espanjalaiset vadelmat olivat todella happamia, joten laitoin niitä melko vähän. Joskus olen käyttänyt pakastevadelmia, mutta kyllä tuoreet voittavat mennen tullen (kunhan on tarpeeksi makeita). Piirakka maistui kuitenkin erittäin hyvälle!
Rahkaseoksen ohjeen otin täältä ja pohjan resepti oli:
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa taikinaan. Levitä piirakkavuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa 8 minuuttia, lisää vadelmat ja rahkaseos ja jatka paistamista noin 20 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.