Taas jatkoa espanjalaisiin resepteihin... Poikaystäväni äiti on valmistanut näitä monta kertaa ja ne ovat älyttömän hyviä! Tekee melkein mieli porsastella kunnolla ja syödä niin nopeasti ettei muille jää yhtään xD Nämä sopivat hyvin alkuruuaksi tai välipalaksi. Olen itse tehnyt näitä sekä tuoreesta että pakastetusta merikrotista ja kummallakin tavalla onnistuu hyvin.

 

Tarvitset

merikrottia (esim. 150 g/henkilö)

1-2 kananmunaa

vehnäjauhoja

öljyä

 

Leikkaa merikrottifileet yhden suupalan kokoisiksi paloiksi (max. 5 cm pitkä ja leveä). Riko kananmunat yhdelle keittolautaselle sekoittaen rakenteen rikki ja kaada vehnäjauhoja toiselle. Voit sekoittaa kananmunien sekaan hieman maitoa, sekä suolaa ja pippuria. Kasta merikrottipalat ensin munaseoksessa ja sitten jauhossa (sitten uudelleen munassa ja jauhossa jos haluat paksumman leivityksen). Paista paloja pannulla kuumassa öljyssä jota on noin 1 cm. Ota palat pois kun ne ovat kauniin paahtuneita (suunnilleen minuutin kuluttua). Anna hieman jäähtyä, mausta suolalla ja tarjoile.