Noin kuukausi sitten selailin vanhaa keittokirjaani, josta en koskaan ollut löytänyt mitään kovin inspiroivaa. Tällä kertaa kuitenkin silmiin osui aivan älyttömän herkullisen näköinen paahtovanukastortun kuva. Kului monta viikkoa ennen kuin valmistin niitä, mutta vannon että ajattelin kuvaa päivittäin :)  Tortut olivat todellakin odottelun arvoisia. Ne ja ihana limettipiirakka ovat nyt lempileivonnaiseni! Halusin välttämättä syödä torttua lämpimänä, joten vanukas oli hieman turhan juoksevaa (kuten kuvasta näkyy). Ehkä on siis parempi nauttia tortut kylminä... Eipä muuten ole mitään laihdutusruokaa!

Tortuista ei tarvitse tehdä pieniä, voi tehdä myös yhden ison! Ostin muuten ihan tätä varten keraamisia "herneitä".

Kuudelle

Taikina:

150 g vehnäjauhoja, ylimääräistä jauhottamiseen

25 g hienoasokeria

125 g voita kuutioina

1 rkl vettä

Täyte:

4 kananmunankeltuaista

50 g hienoasokeria

4 dl kuohukermaa

1tl vaniljaesanssia

ruskeaa sokeria ripotteluun

 

Taikina: Laita jauhot ja sokeri kulhoon ja nypi voin kanssa, kunnes seos on ryynimäistä. Lisää vesi ja sekoita pehmeäksi. Kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

Jaa taikina kuuteen osaan. Kauli kevyesti jauhotetulla työtasolla ja levitä kuuteen pieneen torttuvuokaan (10 cm). Pistele pohjia haarukalla ja laita jääkaappiin vielä 20 minuutiksi.

Peitä taikinapohjat foliolla ja kuivatuilla herneillä ja paista esilämmitetyssä uunissa 190 asteessa 15 minuuttia. Poista folio ja herneet ja paista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte: Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Lämmitä kerma ja vaniljaesanssi kattilassa aivan kiehumispisteeseen ja kaada sitten munaseokseen jatkuvasti vispaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä anna kiehua ettei seos juoksetu.

Anna hieman jäähtyä ja kaada sitten torttupohjiin. Anna jäähtyä ja nosta sitten jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi. Noin kaksi tuntia ennen tarjoilua ripottele torttujen pinnoille ruskeaa sokeria ja laita esilämmitettyyn grilliin muutamksi minuutiksi. Anna vielä jäähtyä jääkaapissa 2 tuntia.

Jos tortut tulevat helposti ulos vuoista nostele ne lautasille ilman vuokia.