Ostin Suomesta lähtiessäni noin 300 g siskonmakkaroita ja tein niistä Luxemburgissa keiton. Porkkanat joita käytin sattuivat olemaan todella makeita, joten keitto oli ihanan makeaa. Oli tarkoitus ostaa keittoon persiljaa, mutta se unohtui. Vasta viimeisenä päivänä sitä tuli hankittua, joten sain sitä sentään kuvaan koristeeksi :) Tätä ohjetta seurailin aika tarkkaan.

Keitto (viidelle)

6 keskikokoista perunaa

2 isoa porkkanaa

3 pientä sipulia

300 g siskonmakkaraa (tätä saa tietysti olla paljon enemmän)

1 1/2 kasvisliemikuutio

1,2 litraa vettä

persiljaa

 

 

Hienonna sipuli sekä paloittele pieniksi paloiksi porkkanat ja perunat.

Pistä kattilan pohjalle pieni tilkka öljyä ja kypsennä ensin pari minuuttia sipuleita.

Lisää sen jälkeen porkkanat perunat ja esikypsennä niitä hetken aikaa mutta varo ruskistamasta.

Lisää kattilaan vesi ja anna kuumentua kiehuvaksi.

Lisää kasvis-/lihaliemikuutio veden kiehuessa.

Juuresten ollessa melkein kypsiä, ala lisätä siskonmakkaroita pursottamalla niitä pieninä paloina keittoon.

Lopuksi silppua yksi nippu/ruukku persiljaa keittoon.

Pippuria voi lisätä jos siltä tuntuu.