Meidän uunissa on jo pitkään ollut jotain vikaa ja aina kun haluan leipoa minun on valittava jotain mitä ei tarvitse laittaa uuniin, tai minkä ei ainakaan pahemmin tarvitse uunissa nousta. Tällä kertaa valitsin "Key Lime Pie" -nimisen herkun uudesta laivontakirjastani. Olen hyvin tyytyväinen piirakkaan. Se on todella herkullista ja melko nopeatekoista! Inkiväärin ja limetin liitto oli hurmaava!

Pohja:

85 g sulatettua voita

175 g digestiivi tai inkiväärikeksejä (käytin inkiväärikeksejä ja ne olivat täydellisiä)

2 rkl sokeria

1/2 tl kanelia


Täyte:

400 ml kondensoitua maitoa

125 ml limetin mehua

3 limetin raastettu kuori

4 keltuaista


Lämmitä uuni 160 asteiseksi. Voitele kevyesti 23 cm piirakkavuoka (syvyys voi mielellään olla jopa 4 cm). Pohjaa varten laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna keksien mennä hienoksi muruksi. Kaada vuokaan ja painele pohjalle sekä reunoille. Paista uunissa viisi minuuttia.

Kun pohja on uunissa aloita täyte. Sekoita kondensoitu maito, limetin mehu ja kuoret sekä keltuaiset keskenään. Voit maistella täyetttä (ennen keltuaisten lisäämistä) ja laittaa enemmän limetin mehua jos siltä tuntuu. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja paista uunissa vielä noin 15 min (jolloin täytteen pitäisi olla reunoilta kiinteää, mutat keskeltä vielä hieman tutisevaa). Anna jäähtyä ritilän päällä, peitä ja laita jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua. Voit tarjota piirakkaa esim. kermavaahdon kanssa.