Ajattelin jälleen tehdä jotain intialaista ja koska kanaa on tullut syötyä aika usein päätin käyttää lammasta. Olisin mielelläni tehnyt jotain jossa on kokonaisia lampaanpaloja, mutta koska minulla ei ollut vielä tarvittavia mausteita päädyin tekemään lihapullia, koska niihin ei tarvinnut kovin montaa ainesta. Olin erittäin tyytyväinen ruoan makuun ja ulkonäköön.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Noudatin sitä muuten tarkasti, mutta käytin vain 500 g jauhelihaa (vähän päälle 20 lihapullaa). Tomaattista kastiketta oli tosin aika niukasti, joten sitä voisi tehdä vaikka tupla-annoksen.

Ohje neljälle

Jugurttikastike (aineiden määrillä ei ole niin väliä, laita sen verran kuin haluat):

n. 2 dl paksua maustamatonta jugurttia

1 tl silputtu minttua

suolaa ja pippuria


Lihapullat:

1 dl punaisia linssejä

500 - 750 g jauhettua lampaanlihaa

1 raastettu keltasipuli

1,5 dl pilkottua tuoretta minttua


Tomaattinen kstike:

2 tl mietoa currytahnaa

400 g pilkottuja tomaatteja (jos käytät säilyketomaatteja käytä liemikin)

3,5 dl kanalientä


Lisäksi: basmati riisiä


Jugurttikastiketta varten yhdistä jugurtti ja minttu ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin.

Liota linssejä vedessä 30 minuuttia ja huuhtele. Yhdistä ne kulhossa lihan, sipuliraasteen ja mintun kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele seoksesta lihapullia ja aseta lautaselle.

Lämmitä paistinpannu ja paista currytahnaa minuutin ajan. Lisää sitten tomaatit, kanaliemi ja 0,5 dl vettä (en laittanut vettä). Kun kastike alkaa kiehua lisää lihapullat ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 35-40 minuuttia, jolloin lihapullat ovat kypsyneet ja kastike paksuuntunut.

Tarjoa basmatiriisin, jugurttikastikkeen ja naan-laivän kanssa.