Jääkaapissa oli pari kananmunaa, jotka oli pakko käyttää ja päädyin tekemään yhden suosikkini - toscakakun. Onhan se aika makeaa, mutta oi niin hyvää! Ohje on Kodin herkkuleivonnaiset -kirjasta. Kuorrutusta teen aina enemmän kuin ohjeessa lukee, että siita saa paksumman.

1813577.jpg

100 g margariinia tai voita
2 munaa
1 1/2 dl sokeria (vähemipikin riittänee)
2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa ta maitoa

kuorrutus:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
70 g mantelilastuja

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka jonka halkaisija on noin 24 cm. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jauhot + leivinjauhe, rasva sekä kerma/maito. Kaada vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteessa 25 min.

Valmista sillä välin kuorrutus. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna varovasti sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus kakulle ja paista vielä noin 10 min.