Ostin ekan kerran elämässäni kunnon ison kurpitsan ja päätin käyttää sen siemeniä myöten. Ensin leikkasin nyrkin mentävän reiän kurpitsan huipulle (pidin veistä hieman ulospäin kallellaan, jotta hattu pysyy myöhemmin reiän päällä tippumatta sisään). Sitten kaavin siemenet ja niin paljon kurpitsan lihaa ulos kuin suinkin jaksoin.

Viimeisenä leikkasin kurpitsan kauneimmalle puolelle silmät, nenän ja suun. Ja ei kun vaan kynttilä sisään...

 

Pesin siemenet ja kuivatin niitä keittiöpyyhkeellä yön yli. Seuraavana päivänä kierittelin ne öljyssä ja suolassa ja paistoin uunissa 150 asteessa noin 45 minuuttia aina välillä sekoittaen ja käännellen. Siemenet olivat vähän turhan paahtuneita minun makuuni, mutta menettelivät.

 

Kurpitsan lihaa kypsensin paistinpannulla kunnes sen pystyi muussaamaan haarukalla. Tein lihasta kurpitsakakun tämän reseptin mukaan: http://www.thimble.ca/?p=298. Oli kieltämättä aika hyvää, vaikka en edes tehnyt kuorrutusta.

Söimme kakkua jälkiruuaksi esim. tällä tavalla:

Päälle levitetty Nutellaa ja asetettu pallo Ben & Jerrys Phish Food -jäätelöä... Mmmm