Jatkoa sarjaan "ruokasuosikit suklaa -kirjasta bongattuja reseptejä". Kuva näytti erittäin lupaavalta, mutta lopputulos oli kyllä turhan makea!
25 kpl
75 g suolatonta voita
500 g tummaa suklaata
400 g makeutettua maitotiivistettä
1/2 tl vaniljauutetta
Voitele kevyesti neliön muotoinen uunivuoka (sivu 20 cm) ja peitä leivinpaperilla. Murra suklaa pieniksi paloiksi, pane se isoon, paksupohjaiseen kattilaan voin ja maitotiivisteen kanssa.
Kuumenna seosta jatkuvasti hämmentäen, kunnes suklaa ja voi sulavat. Seos ei saa päästä kiehahtamaan. Nosta liedeltä, lisää joukkoon vaniljauute ja jatka hämmentämistä muutama minuutti, kunnes seos on sakeaa. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
Nosta jääkaappiin kovettumaan noin tunniksi. Kumoa suklaaseos vuoasta leikkuulaudalle ja leikkaa suupalan kokoisiksi kuutioiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.