Tämä ohje on jälleen "ruokasuosikit suklaa" -kirjasta. Oli ihan hyviä keksejä, mutta taikina oli turhan kovaa, eikä levinnyt uunissa.
Noin 20 kpl
115 g pehmeää voita
115 g vaaleanruskeaa kidesokeria
1 kananmuna
100 g kaurahiutaleita
1 rkl maitoa
1 tl vaniljauutetta
125 g jauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
175 g paloiteltua tummaa suklaata
175 g paloiteltua maitosuklaata (en laittanut näin paljon)
Pane voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa sekaan muna, lisää sitten kaurahiutaleet, maito ja vaniljauute. Vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Siivilöi taikinaan jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja sekoita. Hämmennä sekaan suklaapalat.
Voitele 2 uunipeltiä. Laita noin 20 ruokalusikallista pelleille ja litistä niitä hieman haarukalla. Paista 180 asteeseen esilämmitetyssä uunissa 15 minuuttia tai kunnes keksit ovat hieman kohonneet ja kiinteytyneet. Anna jäähtyä uunipelleillä 2 minuuttia ja siirrä sitten kakkuritilälle jäähtymään täysin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.