Kävin ensimmäistä kerran läheisessä lihakaupassa sillä halusin ostaa kaksi kania. Kaupassa oli jäljellä vain yksi kani, mutta loppujen lopuksi se oli ihan tarpeeksi kahdelle. Kaksi kania ei olisi oikeastaan edes mahtunut isoimpaan kattilaani. Pata maistui todella hyvältä, tosin kani oli hieman sitkeää. Alkuperäinen ohje on täältä. Itse kirjoitan tässä reseptin kahdelle. Tarjosin pataa perunan kanssa.

Kanipata kahdelle

  • 0,4 dl oliiviöljyä
  • 1  kani ainakin kuuteen osaan pilkottuna (oma kanini painoi suunnilleen kilon)
  • 1,2 dl punaviintä (käytin yhden pienen viinipullon, 187 ml)
  • 1 sipuli, pieneksi leikattuna
  • 1 porkkana, pieneksi pilkottuna (itse laitoin kaksi porkkanaa)
  • 1 sellerin varsi, pilkottuna (en laittanut)
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rosmariinin oksaa (laitoin noin 2 tl kuivattua rosmariinia)
  • 4,7 dl kanalientä
  • 100 g hyviä mustia oliiveja

Laita yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä isoon kattilaan. Mausta kanin palat suolalla ja pippurilla ja paista niitä kattilassa aina välillä kääntäen kunnes ne ovat ruskistuneet, noin 10 minuuttia. Laita palat lautaselle.

Kaada viini kattilaan ja keitä sitä raaputtaen samalla pohjasta ruskistuneet kohdat. Kaada viini kuppiin odottamaan.

Kaada loppu oliiviöljy kattilaan ja lisää sipuli, porkkana ja selleri. Paista sekoittaen pehmeäksi, noin 8 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja rosmariini. Paista kunnes tomaatti alkaa ruskistua. Lisää sitten kani ja viini. Kun viini alkaa kiehua kaada sekaan puolet kanaliemestä. Peitä osittain kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää lopuksi oliivit ja loppu kanaliemi. Keitä vielä 20 minuuttia, tai kunnes liemi on hieman mennyt kasaan ja kani on mureaa (jos koskaan).