Tämä resepti on oikeastaan kahdessa eri leivontakirjassani jotka ovat samalta kustantajalta. Toinen kirjoista on tämä (sivu 32). Olin iloinen, että kerrankin taikina suostui kiltisti menemään vuokaan tarttumatta kaulimeen tai työtasoon. Kakku oli ihan hyvä, mutta ei aivan tarpeeksi makea tai suklainen minun makuuni. Tarjosin sitä kermavaahdon kanssa.
Kakku kahdeksalle
Taikina:
150 g jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
75 g voita, kuutioina
2 rkl kullankeltaista sirotesokeria
25 g mantelirouhetta (luulen että tämä on väärin käännetty ja sen pitäisi olla mantelijauhetta)
1 munankeltuainen
Täyte:
2 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
75 g kullankeltaista sirotesokeria
350 g tuorejuustoa (olin ostanut vain 300 g, mutta se oli mielestäni ihan tarpeeksi)
40 g mantelirouhetta (tai varmaankin jauhetta)
1 1/2 dl kuohukermaa
25 g siivilöityä kaakaojauhetta
1 tl vaniljauutetta
tomusokeria hunnutukseen
Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää voi ja nypi se sekaan. Sekoita joukkoon sokeri ja manteli. Lisää keltuainen ja sen verran vettä että saat taikinasta pallon (alle puoli desiä). Kauli taikina jauhotetulla työtasolla ja vuoraa sillä voideltu 20 cm irtopohjavuoka. Pane vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi. Tee sillä välin täyte.
Täyte: Pane keltuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa paksuksi ja vaaleaksi. Vatkaa sekaan juusto, mantelit, kerma, kaakaojauhe ja vaniljauute. Sekoita hyvin. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi mutta ei kuivaksi. Hämmennä ensin vähän valkuaisvaahtoa juustoseokseen ja sitten loput. Kaada täyte taikinapohjalle.
Paista 160 asteen uunissa 1 1/2 tuntia tai kunnes kakku on kohonnut ja kiinteä kun sitä koskettaa. Irrota kakku vuuasta ja hunnuta tomusokerilla. Tarjoa lämpimänä esim. kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.