En ollutkaan tehnyt panna cottaa pitkään aikaan, vaikka resepti onkin erittäin helppo ja herkullinen! Muutan reseptiä hieman sen mukaan kuinka paljon kermaa on käytettävissä. Kevennän herkkua myös käyttämällä maitoa.

 

Annos kolmelle/neljälle

2,5 dl kuohukermaa (tai enemmän, jolloin vähemmän maitoa)

2,5 dl täysmaitoa

0,5 dl sokeria

1 vaniljatanko

3 liivatelehteä

 

Sekoita sokeri kermaan ja maitoon kattilassa ja keitä sekoittaen noin 15 minuuttia. Lisää sen jälkeen sekaan halkaistun vaniljatangon sisältä kaavittu vanilja. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia, purista pois ylimääräinen vese ja liuota sekoittaen lämpimään kermaan. Kaada kakkuvuokaan tai yhden hengen annosmaljoihin ja laita jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi.

Panna cottaan voi myös sulattaa sekaan valkosuklaata, josta saa oikein kivasti lisää makua. Voi myös lisätä puolet kermasta vatkattuna.

Nautitaan marjojen, marjakatikkeen tai jonkin makean, esimerkiksi hunajan kanssa.