Päätin jo muutama kuukausi sitten, että syksyllä teen kurpitsakeittoa ja kurpitsakakkua. Eilen siis tartuin tuumasta toimeen ja valmistin keittoa. Ostin myskikurpitsan (ainoa jota oli tarjolla) ja keitin sitä sipulin, perunan ja porkkanan kanssa. Oli kivaa vaihtelua peruna-porkkanasosekeitolle. Tosi hyvä maku. Sovelsin tätä reseptiä.

 

Kurpitsakeitto neljälle

30 voita

1 pieni paloiteltu sipuli

2 paloiteltua porkkanaa

2 paloiteltua perunaa (n. 400 g)

1,25 kg kurpitsaa kuutioina

noin 1 litra kanalientä

suolaa, pippuria

Sulata voi suuressa kattilassa ja kypsennä sipulia, porkkanaa, perunaa ja kurpitsaa noin 5 minuuttia. Lisää sen verran kanalientä, että vihannekset peittyvät. Keitä kansi päällä noin 40 minuuttia ja soseuta. Laita lisää kanalientä jos koostumus on liian paksua. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele esimerkiksi kevätsipulilla.