Olen hyvin iloinen siitä, että ostin Suomalaisesta kirjakaupasta kuudella eurolla "ruokasuosikit suklaa" -kirjan, sillä siinä on todella mahtavia reseptejä. Ensi töikseni tein sivun 24 suklaa-pekaanipähkinäpiirakkaa. Sitä kehuttiin paljon.
En saanut oikein hyvää kuvaa, sillä piirakka oli hieman murenevaa...
Pohja
175 g jauhoja
100 g voita
1 rkl sokeria
1 munankeltuainen
1 rkl vettä
Täyte
55 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
2 1/4 dl siirappia
3 kananmunaa
70 g tummaa sokeria
175 g kuorittuja ja pilkottuja pekaanipähkinöitä
Siivilöi jauhot isoon kulhoon. Nypi voi jauhoihin, kunnes seos on nokareista. Lisää sokeri ja kananmunankeltuainen johon on sekoitettu vesi. Vaivaa taikinaksi. Peitä tuorekelmulla ja pane jääkaappiin 1 1/2 tunniksi. Kauli kylmä taikina kevyesti ja vuoraa sillä piirakkavuoka
Laita voi pieneen, paksupohjaiseen kattilaan ja sulata varovasti. Siivilöi sekaan kaakaojauhe, sekoita sitten joukkoon siirappi. Sekoita munat ja sokeri isossa kulhossa. Lisää siirappiseos ja pilkotut pähkinät ja sekoita. Kaada taikinapohjalle.
Paista piirakkaa 190 asteessa 35-40 minuuttia tai kunnes täyte kiinteytyy. Hunnuta piirakka kanelilla ja tarjoile lämpimänä (tai huoneenlämpöisenä) kermavaahdon kanssa.
Huomautuksia: Pohja olisi voinut olla vähän kivempi. Siirappia en todellakaan laittanut noin paljon, ehkä 1,5 dl. Kaakaojauhetta olisi myös ehkä voinut laittaa vähemmän. Kaiken lisäksi pekaanipähkinät ovat melko kalliita, joten en saanut niitä tarvittavaa määrää (pyysin isää tuomaan kaupasta). Sen takia lisäsin sekaan hieman mantelilastuja.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.