Olen hyvin iloinen siitä, että ostin Suomalaisesta kirjakaupasta kuudella eurolla "ruokasuosikit suklaa" -kirjan, sillä siinä on todella mahtavia reseptejä. Ensi töikseni tein sivun 24 suklaa-pekaanipähkinäpiirakkaa. Sitä kehuttiin paljon.

1248342467_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En saanut oikein hyvää kuvaa, sillä piirakka oli hieman murenevaa...

1248341406_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja

175 g jauhoja

100 g voita

1 rkl sokeria

1 munankeltuainen

1 rkl vettä

Täyte

55 g voita

3 rkl kaakaojauhetta

2 1/4 dl siirappia

3 kananmunaa

70 g tummaa sokeria

175 g kuorittuja ja pilkottuja pekaanipähkinöitä

 

Siivilöi jauhot isoon kulhoon. Nypi voi jauhoihin, kunnes seos on nokareista. Lisää sokeri ja kananmunankeltuainen johon on sekoitettu vesi. Vaivaa taikinaksi. Peitä tuorekelmulla ja pane jääkaappiin 1 1/2 tunniksi. Kauli kylmä taikina kevyesti ja vuoraa sillä piirakkavuoka

Laita voi pieneen, paksupohjaiseen kattilaan ja sulata varovasti. Siivilöi sekaan kaakaojauhe,  sekoita sitten joukkoon siirappi. Sekoita munat ja sokeri isossa kulhossa. Lisää siirappiseos ja pilkotut pähkinät ja sekoita. Kaada taikinapohjalle.

Paista piirakkaa 190 asteessa 35-40 minuuttia tai kunnes täyte kiinteytyy. Hunnuta piirakka kanelilla ja tarjoile lämpimänä (tai huoneenlämpöisenä) kermavaahdon kanssa.

 

Huomautuksia: Pohja olisi voinut olla vähän kivempi. Siirappia en todellakaan laittanut noin paljon, ehkä 1,5 dl. Kaakaojauhetta olisi myös ehkä voinut laittaa vähemmän. Kaiken lisäksi pekaanipähkinät ovat melko kalliita, joten en saanut niitä tarvittavaa määrää (pyysin isää tuomaan kaupasta). Sen takia lisäsin sekaan hieman mantelilastuja.