Kaapissa oli mantelilastuja sekä mantelijauhoja, jotka piti käyttää pois. Etsin melko pitkään sopivaa resptiä ja vihdoin löysin oikein mainion ja helpon, johen ei tullut edes yhtään voita! Kaikki tykkäsivät kekseistä todella paljon, joten niitä tulen vielä tekemään monta kertaa. Suosittelen! Ohje täältä.

300 g mantelijauhetta

300 g tomusokeria

2 munanvalkuaista

1/2 sitruunan kuori

200 - 300 g mantelilastuja


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää mantelijauhe, tomusokeri ja sitruunan kuori. Sekoita hyvin. Ota sopivan kokoisia paloja taikinaa ja tee niistä haluamasi muotoisia keksejä, mutta ei liian paksuja, jotte ne kypsyvät kunnolla. Kierittele ne sitten mantelilastuissa ja aseta uunipellille (tai kahdelle). Paista uunissa 200 asteessa kunnes keksit ovat saaneet väriä, noin 15 minuuttia. Yksi pellillinen voi olla uunissa pidempään kuin toinen, jotta voit vertailla enemmän ja vähemmän pehmeitä keksejä.