Tein elämäni ekan tiramisun ja se onnistui mainiosti. Tosin tiramisun valmistus on melko nopeaa ja vaivatonta. Herkun voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä. Useissa resepteissä tiramisuun laitetaan myös kermavaahtoa, mutta tähän reseptiin se ei kuulunut, kuten ei myöskään alkoholi.

 

Vähintään 200 g savoiardi-keksejä

3 kananmunaa

60 g sokeria

250 g mascarpone-juustoa

4 dl kahvia

 

Valmista kahvi ja jätä jäähtymään laakeaan astiaan. Erottele kananmunista keltuaiset yhteen ja valkuaiset toiseen kulhoon. Sekoita puolet sokerista keltuaisiin ja vatkaa puolet valkuaisten kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone keltuaisten sekaan ja lisää sitten varovasti valkuaisvaahto.

Kasta savoiardi-keksejä kahviin ja lado ne poikittain sopivan kokoisen vuoan pohjalle, sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta ja siivilöi pinta kauttaaltaan kaakaojauheella. Tee uusi kerros keskseistä, latoen ne tällä kertaa pitkittäin vuokaan. Laita päälle loput juustosta, peitä vuoka ja laita jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi. Ennen tarjoilua siivilöi taas pinta kauttaaltaan kaakaojauheella.