Espanjassa syödään paljon magdalenas-muffineja, jotka ovat melko yksinkertaisia, mutta silti maukkaita. Olen tehnyt niitä jo muutaman kerran ja tällä kertaa muistin napata kuvan. Itse laitan muffineihin sitruunan kuoren ja joskus myös hieman sitruunan mehua, mutta muffineihin voi myös laittaa vaikka suklaata tai jättää ihan naturelliksi.

12 kpl.

150 ml jugurttia

3 kananmunaa

2,5 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 dl auringonkukkaöljyä

(sitruunan raastettu kuori, suklaata tai muuta mieleistä)

 

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kulhossa jugurtti, keltuaiset ja sokeri. Erillisessä kulhossa sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää ne sitten jugurttiseokseen. Lisää öljy ja sitten sitruuna tai suklaa jos haluat. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen seokseen.

Täytä taikinalla noin 12 muffinivuokaa hieman yli puoleenväliin. Paista 180 asteessa 20-25 minuuttia.