Espanjan-matkan jälkeen halusin tehdä kotitekoisia churroja ja löysin tämän videon (espanjaksi).

Tässä siis resepti n. 18 churrolle

500 ml vettä

1/2 tl suolaa

2 rkl sokeria

2 rkl (auringonkukka)öljyä

250 g vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

paljon öljyä paistamiseen

Laita vesi kattilaan ja lisää suola, sokeri ja öljy. Anna kiehua 2-3  minuuttia, ota sitten kattila pois liedeltä ja lisää jauhot  ja leivinjauhe kerralla. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja siitä saa muodostettua pallon. Odota kunnes taikina on jäähtynyt ja laita se sitten pursottimeen (käytin itse pursotinpussia, mutta taikina on niin jäykkää, etten suosittele). Pursota tähden muotoisella melko suurella päällä noin 10 cm pituisia pätkiä ja paista sitten öljyssä (joko paistinpannulla tai uppopaistimessa) noin 5 minuuttia. Anna hieman jäähtyä, heitä sokeria päälle ja jos haluat oikein herkutella tarjoa sulatetun suklaan tai paksun kaakaon kanssa.