Espanjan-matkan jälkeen halusin tehdä kotitekoisia churroja ja löysin tämän videon (espanjaksi).
Tässä siis resepti n. 18 churrolle
500 ml vettä
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 rkl (auringonkukka)öljyä
250 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
paljon öljyä paistamiseen
Laita vesi kattilaan ja lisää suola, sokeri ja öljy. Anna kiehua 2-3 minuuttia, ota sitten kattila pois liedeltä ja lisää jauhot ja leivinjauhe kerralla. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja siitä saa muodostettua pallon. Odota kunnes taikina on jäähtynyt ja laita se sitten pursottimeen (käytin itse pursotinpussia, mutta taikina on niin jäykkää, etten suosittele). Pursota tähden muotoisella melko suurella päällä noin 10 cm pituisia pätkiä ja paista sitten öljyssä (joko paistinpannulla tai uppopaistimessa) noin 5 minuuttia. Anna hieman jäähtyä, heitä sokeria päälle ja jos haluat oikein herkutella tarjoa sulatetun suklaan tai paksun kaakaon kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.