Tämä mahtava resepti on espanjalainen ja se ei oikeastaan ole mikään piiras, mutta en keksinyt muutakaan nimeaä. Pese kolmen purjon varret ja leikkaa ne noin sentin siivuiksi. Höyrytä siivuja kattilassa noin 15 minuuttia ja painele sitten liika vesi niistä pois. Tee samalla valkokastike, eli sulata isossa pannussa noin 50 g voita, lisää siihen noin 4 rkl jauhoja ja viimeiseksi lisää vähän kerrallaan noin 5 dl maitoa. Kaada purjosiivut kastikkeeseen ja sekoita. Kaada seos sitten uuni- tai piirakkavuokaan, ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa kunnes pinta on saanut väriä (suunnilleen 20 min). Itse söin tätä kanan kanssa, mutta mikä tahansa sopii.

 

Jälkiruoaksi oli leipomon pieniä leivoksia. Ne olivat ihan ok, mutta pienoinen pettymys. Pinkki leivos oli rumin, minkä olen ikinä nähnyt eikä vadelmainen maku ollut aito.