1660916.jpg

Tämän tortun tein jo pari vuotta sitten luokalleni omana "pullapäivänäni". Pohja oli mahtava, mutta en ollut ihan tyytyväinen täytteeseen. Olisin halunnut siitä kuohkeamman. Sen takia tein myöhemmin suklaamoussekakun, jossa yhdistyivät hyvä pohja ja kuohkea mousse. Tulos oli totaalisen herkullinen!

Minttusuklaatorttu

Pohja:
14 kpl Domino-keksejä
50 g margariinia

Alkuperäinen täyte:
2,5 dl Flora Vispiä
200 g Créme Bonjour maustamatonta
200 g minttusuklaata (esim. After Eight + Maraboun minttukrokantti)
4 kpl liivatelehteä
2 rkl maitoa

Hienonna keksit ja sulatettu margariini monitoimikoneessa. Painele irtopohjavuoan pohjalle, missä leivinpaperi alla. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi ja vatkaa tuorejuusto joukkoon. Sulata minttusuklaa miedolla lämmöllä ja lisää maito. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne suklaaseokseen. Kaada suklaaseos vaahtoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin 4 tunniksi.
 
Tai mousse:

160 g taloussuklaata
3 kananmunan valkuaista
3 kananmunan keltuaista
1/2 dl sokeria
1 tlk (2,5 dl) Flora Vispiä
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl vettä
1 tl kaakaojauhetta
3 liivatelehteä

Sulata suklaa mikroaaltouunissa (täydellä teholla noin kaksi minuuttia) tai vesihauteessa ja anna jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota vielä Flora Vispi ja mausta se vanilliinisokerilla.Sekoita sulanut suklaa keltuaisvaahtoon. Yhdistä joukkoon myös valkuais- ja kermavaahto.Kuumenna 2 rkl vettä ja sekoita siihen kaakaojauhe. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuuman kaakaojuoman joukkoon. Lisää hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia kylmässä.Irrota vuoan reuna ja siirrä torttu tarjoiluvadille. Vuole perunankuorimaveitsellä huoneenlämpöisestä suklaasta lastuja tortun pinnalle ennen tarjoilua.